Tacamurile din bucatarie reprezinta un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor si a virusurilor. Un studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Georgia, arata ca obiectul cel mai periculos din casa este cel mai probabil cutitul de bucatarie. Din cauza intrebuintarii lui universale, cutitul de bucatarie poate fi purtator de bacterii si virusuri.
Cercetatorii din studiul amintit mai sus, au desfasurat mai multe experimente folosind cutite noi, infestate cu virusul hepatitei A si norovirus, si le-au testat pe 6 tipuri de fructe si legume potrivit ziare.com. In final, mai mult de jumatate dintre cutite s-au transformat in purtatori ai virusurilor, infestand produsele proaspete.
Cea mai eficienta metoda de a steriliza tacamurile din bucatarie o reprezinta dezinfectia prin UV. Dispozitivul pentru dezinfectia cutitelor si tacamurilor MidasAnAir Aay60c a fost special conceput pentru a dezinfecta majoritatea tacamurilor folosite in bucatarie si pentru a impiedica in acest mod, raspandirea bacteriilor si virusurilor. Aparatul utilizează radiația ultravioletă concentrată printr-un sistem special asigurandu-se un randament maxim în distrugerea microorganismelor. Poate fi utilizat in hoteluri, restaurante, cantine etc.
Aflati mai multe detalii despre dispozitivul MidasAnAir Aay60c pe www.midasexpert.ro!